WHAT’S NEW?

In opdracht van de gemeente Nieuwegein portretteerde Johan Nebbeling in woord en beeld in tweeënhalf jaar ruim zestig Nieuwegeiners die zich inzetten voor anderen. De artikelen verschenen tweewekelijks in de rubriek ‘Voor elkaar met elkaar’ in het Nieuwegeinse huis-aan-huisblad De Molenkruier.  Eind 2015 heeft de gemeente een selectie van deze artikelen gebundeld in een boekje in een oplage van 5.000 exemplaren, dat de gemeente Nieuwegein uitdeelt aan nieuwe inwoners en gebruikt als relatiegeschenk.

voor elkaar facebookkopie

Voor de zeven regionale dagbladen van de Persgroep en het Algemeen Dagblad verzorgt Johan wekelijks de rubriek ‘Waarvan Akte’, waarin een dorpsnotaris verhaalt over gebeurtenissen en ervaringen in zijn praktijk. Alle verhalen zijn waar gebeurd.

uit de kast

Johan Nebbeling is eindredacteur van de &bijlage van de zeven regionale kranten van de Persgroep en schrijft hiervoor reportages en achtergrondverhalen.

 

alexkopie

Voor de bijlage Tijd van Trouw levert Johan reportages en foto’s, zoals dit verhaal over het voormalige klooster Gods Werkhof in Werkhoven…

werkhof31kopie

gwkopie

werkhof2kopie

 

 

 

 …deze over de voormalige Duits-Duitse grens tussen Thüringen en Hessen….

1kopie2kopie3kopie

… deze over het Utrechtse Kanaleneiland…

johan1kopiejohan22kopie

 …  deze over de Portugese Via Algarviana  (Volkskrant en Trouw) …

 

b

c

 … en deze over de Aletschgletsjer in Zwitserland.

aletsch1kopie aletsch2kopie

Van het fotoboek ‘De Hollandsche IJssel – portret van een werkrivier’ van Johan Nebbeling zijn inmiddels ruim 500 exemplaren verkocht. De uitgave kreeg veel aandacht in de landelijke, regionale en plaatselijke pers.  Het boek, dat is vormgegeven voor Louis Nouws en wordt uitgegeven voor Van Schaijk Grafimedia in Oudewater, bevat de weerslag in woord en beeld van de reis die Johan Nebbeling tussen 2011 en 2013 maakte langs de IJssel.
Het boek (€ 14,95; ISBN: 9789082169300) is ondermeer hier te koop.

portret van een werkrivierPortret van een werkrivier

47caebeb04fc945509e0079d18e5c1eb

In opdracht van woningcorporatie de Alliantie verzorgde Johan Nebbeling de complete productie (concept, coördinatie, redactie, tekst en fotografie) van de uitgave ‘De Alliantie dichtbij’ waarin de corporatie haar stakeholders bijpraat over haar plannen en projecten en de dilemma’s waarvoor de organisatie zich gesteld ziet nu de taak van de woningcorporaties verandert onder invloed van maatschappelijke ontwikkelingen en nieuwe wetgeving.

de alliantie dichtbij

De Alliantie dichtbij

Voor Scouting Nederland verzorgde Johan Nebbeling de interviews en foto’s voor twee brochures. Een over de rol van meisjes bij Scouting en een over de maatschappelijke betekenis van Scouting.

girls in the leadGirls in the lead_Scouting Nederland

 

participatieParticiperen dat doen we al jaren

 

In opdracht van de gemeente Nieuwegein verzorgde Johan Nebbeling de tekst, redactie en fotografie voor thematische huis-aan-huiskranten over maatschappelijke betrokkenenheid, sport en bewegen en de gemeenteraadsverkiezingen.

zkopie

Verkiezingskrant Nieuwegein

ykopieSportkrant Nieuwegein

xkopieKrant Betrokken Nieuwegein