PAKKENDE TEKSTEN

Johan Nebbeling is een gedreven journalist met een grote passie voor zijn vak. Met zijn bondige teksten brengt hij elk onderwerp tot leven, voor print en web. Hij komt snel tot de kern en scheidt feilloos hoofd- van bijzaken. Johan maakt reportages, interviews, achtergrondverhalen en nieuwsberichten en schrijft teksten voor brochures, folders en websites. .

“Door jou geïnterviewd

worden, is of er een vriend op bezoek komt”

johan nebbeling

Als ervaren bladenmaker en conceptontwikkelaar heeft Johan een eigen visie op zijn vak. Daarin zijn tekst en beeld gelijke grootheden die elk hun eigen verhaal vertellen en elkaar aanvullen en versterken. Hij heeft zijn visie, kennis en ervaring overgebracht in workshops voor redacties van vak- en personeelsbladen.

Ook schreef hij ‘Bladen maken’,  een handeiding voor (beginnende) redacties. Download deze inspirerende gratis uitgave hier: Bladen maken

Johan Nebbeling is zich altijd blijven ontwikkelen en volgde vele workshops, cursussen en trainingen, waaronder:
* NGPRA * WETENSCHAPSJOURNALISTIEK (HVU) * ADVIESVAARDIGHEDEN (NSOI) * TELEVISIEREPORTAGE (BOB DE RONDE) * AUDIOVISUELE PRODUCTIE (HVU) * SCENARIOSCHRIJVEN (LOI) *  PERSWOORDVOERING (WILLEM BEMBOOM) *  TIJDSCHRIJFTUITGEVERIJ (VOB), * INTERNETREDACTIE (MEDIAMATIC EN HVU), * LEERGANG FOTOREFLECTIE (FOTOVAKSCHOOL).

In 1988 was hij mede-winnaar van de Prijs voor de Nieuwsbladjournalistiek.