Over

Johan Nebbeling is een zeer veelzijdige, ervaren en creatieve freelance journalist. Een verhalenverteller pur sang, die met zijn heldere, krachtige schrijfstijl ieder verhaal weet te vangen. Inspirerend, ontroerend, confronterend. Kort, bondig, pakkend.

Hij maakt reportages, interviews, achtergrondverhalen, reisverhalen en recensies en draait zijn hand evenmin om voor nieuwsberichten en features.

Johan Nebbeling is bovendien een ervaren, vakbekwame en creatieve fotograaf. De combinatie van tekst en foto’s levert opdrachtgevers onmiskenbare meerwaarde op.

“Geïnterviewd worden door jou is alsof er een goede vriend op bezoek komt”

Als columnist schreef hij columns over fotografie in het vakblad Fotografie. En sinds 2016 verzorgt hij wekelijks in het Algemeen Dagblad en de daaraan gelieerde zeven regionale kranten de zeer goed gelezen rubriek Waarvan Akte, met waargebeurde verhalen uit de notarispraktijk.

 

Johan Nebbeling publiceerde diverse boeken, waaronder Het Geheim van de Notaris (ook in door hemzelf voorgelezen luisterboekversie), Denken als André Rieu en diverse fotoboeken. Zoals het fotoboek De Hollandsche IJssel, portret van een werkrivier en een – inmiddels uitverkocht – foto- en interviewboek over de Utrechtse polder Rijnenburg.

 

 

Voor het AD maakte Johan bovendien de zeer goed ontvangen podcastserie Sterk Verhaal. “In deze achtdelige serie gaat journalist Johan Nebbeling op zoek naar plaatsen waar iets bijzonders mee is. Hij gelooft zelf niet in ongelofelijke, maar wil wel weten waarom anderen dat wel doen. Volg in Sterk Verhaal zijn tocht door Nederland op zoek naar mystieke plekken.”  

Johan werkt en werkte voor: Algemeen Dagblad, Tubantia, PZC, Eindhovens Dagblad, De Gelderlander, Brabants Dagblad, BN/De Stem, De Stentor, Trouw, de Volkskrant, Dagblad Cobouw en het Reformatorisch Dagblad. Maar ook voor andere opdrachtgevers, waaronder Werk en Inkomen Lekstroom, Staatsbosbeheer, Stichting Natuur en Milieu, IVN, gemeente Nieuwegein, Stadswerk, Rabobank Nederland, Van Lanschot Bankiers, EON, Anthonius Ziekenhuis, Careyn, Axion Continu, Stichting Rijnenburg, ProRail, NS en  Bruynzeel Storages Systems.